En studie gjort av University av Freiburg og publisert av University of Cambridge Journal mener de har bevist at proteinpulver fører til økt muskelvekst. I studien ble 52 eldre menn delt opp i to grupper. Begge gruppene fikk utdelt en gitt dose pulver hver dag som de skulle blande ut og drikke. Den ene gruppen fikk proteinpulver, mens den andre fikk det de trodde var proteinpulver, men var egentlig et helt nøytralt stoff uten noen næringsmidler. Grunnen til dette var at all form for placebo-effekt skulle utelukkes.
I studien testet de mennenes benstruktur, fettprosent, styrke og muskelmasse. De tok 15g proteinpulver hver dag og trente tre ganger i uken i totalt 12 uker. Treningen involverte alle muskelgrupper og var nøye strukturert der alle de involverte mennene skulle gjøre samme øvelse med samme mengde repetisjoner ( uke 1- 4 : 15 repitisjoner, uke 5-9 10 repitisjoner, uke 10-12 8 repitisjoner. Var det personer som ikke deltok på mer enn 10% av treningen, ble de utelukket av testen.
I testen var også mennenes proteinbehov tatt i betrakning og var dekket gjennom hele perioden, proteinpulveret de fikk var altså i tilegg til deres eget kosthold.
Testresultatene viste : Alle mennene fikk økt muskelmasse, men det var en stor forskjell på de ulike gruppene. Gruppen som fikk det nøytrale pulveret fikk i gjennomsnitt 2,9 kg mer muskelmasse, mens gruppen som fikk dalig proteinpulver hadde en økning på hele 4,2 kg mer muskelmasse ( 40% forskjell ) . De oppdaget også at styrken hadde økt vesentlig mer hos de som tok proteinpulver enn de som ikke fikk det. Mennene som fikk det nøytrale pulveret fikk en økning i styrke på 7,37 Newtonmeter , mens de som fikk proteinpulver hadde en økning i styrke på 16,12 Newtonmeter (220% mer) . Når det gjaldt tap av fett, mistet testgruppen med det nøytale pulveret 3,3 kg fett – mens gruppen som tok proteinpulver mistet 5,5 kg fett.
Konklusjon av studien:
Menn som fikk proteinpulver fikk 40% mer muskelmasse, 220% mer muskelstyrke og mistet 67% mer fett enn de som ikke fikk det.
Kilde : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26353786
Del gjerne artikkelen ved å klikke på delingsikonene slik at andre proteinpulverskeptikere får opp øynene !